Eftersidnings Blog

Når man skal gøre noget, skal man gøre det ordentligt, ellers skal man lade være

Morten og jeg har efterhånden lavet podcasts i nogle år. I starten investerede jeg i et lille lydkort, nemlig PreSonus AudioBox iTwo. Med i pakken var der nemlig både ørebøffer, kabel og en mikrofon. For maaaaange år siden købte jeg en del studiegrej så jeg havde i forvejen en god mikrofon til vokal, ørebøffer og diverse kabler – så nu var der både lydkort og to fine mikrofoner!

Hele herligheden kostede ikke mange penge, og nu var vi igang! Grejet havde også den fordel at det var mobilt, så det var nemt at have med rundt, og det tjente os rigtig godt. Det meste af første sæson af 1 Times Eftersidning er blevet optaget med det setup og resultatet er ganske tilfredsstillende.

Man skal aldrig gå ned på grej

Vi begyndte hurtigt at mangle muligheden for en ekstra mikrofon. Det vil da også være fedt hvis vi kunne optage lyden fra Mortens soundboard når der skulle afspilles jingles – det var nemlig noget vi manuelt satte ind som led i redigeringsarbejdet.. Nåh men grej kan man jo aldrig få nok af! Bestillingen på et større lydkort gik igang.

Valget faldt på Focusrite Scarlett 18i20. Det var en kombination af gode anmeldelser samt et prisniveau der ikke sprang budgettet – nåh ja, og så var der vist 10% rabat den dag. I samme omgang blev der også købt en fin lille taske med rack-montering – jeg fandt nemlig også en fordeler til medhør, så begyndte det jo at ligne et studie!

Med det nye lydkort var der nu 8 XLR indgange, så med en lille storm-p-løsning til at få lyden fra Mortens soundboard splittet ud i 2x XLR var vi kørende.

Tasken var noget tung, men den kunne indeholde alt, ørebøffer, mikrofoner og små stativer. Dette setup har fulgt os lige siden. Når vi har haft gæster i studiet har Morten en gammel Shure SM58 (ja, den kender du med garanti fra musiklokalet da du gik i skole) som kunne bruges. Vi har ikke haft mere end en enkelt gæst i studiet ad gangen, hvilket er meget heldigt da vi ikke havde flere mikrofoner!

Nyt hus, nyt projekt, mere plads == MERE GREJ!

Den største showstopper Morten og jeg har haft var al den tid vi skulle bruge på at stille op og rydde op når vi skulle optage. Typisk gik vi igang med at stille op før aftensmaden, spiste sammen, lavede lydprøver, optog en god times tid, redigerede og ryddede op. Altså et helaftens-projekt. Det sætter lidt en dæmper for de spontane “Hey vi skal da lige lave en podcast” da det altså kræver lidt planlægning.

Af denne grund har Line og jeg købt hus og er flyttet ind på samme gade som Morten og Ina! Ej, okay, vi fandt et virkelig lækkert hus, som tilfældigvis ligger på samme gade. I vores nye hus har jeg fået kontor i kælderen, og derved har vi nu fået plads til at indrette et permanent studie!

Under optagelserne af Eftersidning på Eventyr kunne vi konstatere at have tre vidt forskellige mikrofoner, stativer og kabler var lidt et logistisk mareridt. Min gode gamle Studio Projects C3 mikrofon er sindsyg god til vokal.. hvis man synger, alene. Da den er en kondensatormikrofon opfanger den rigtig meget af lokalet og hvad der sker omkring mikrofonen. Det betyder at hvis Morten hoster kan vi ikke bare klippe det af hans lydspor, da det altså også bliver optaget på mit lydspor. Udover det er kvaliteten meget varieret.

Efter vi besluttede at planlægge en ny sæson af Eftersidning på Eventyr var det altså på tide at investere i nye mikrofoner. Efter en del søgen faldt vi for RØDE Procaster

Der blev indkøbt 3 stks, og til at holde dem oppe kom der også 3x RØDE PSM1 shock mount, samt 3x RØDE PSA1 med i indkøbskuren. Nårh ja, og så 3x 5m kabel i tre forskellige farver.

Nu hvor pladsen tillader det fandt Morten et lille bord som der kunne bores hul i så alle kabler kan samlet i midten – og så er der praktisk plads til at mikrofon-armene kan sidde fast. Hele herligheden ser således ud:

Kablerne er samlet i en lille kabel-slange så vi nemt kan rykke bordet ud fra væggen.

Det eneste vi nu mangler er lidt akustikplader samt strøm – så er vi klar til at begynde at optage mange flere podcasts!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *