Eftersidnings Blog

Eftersidning på eventyrs oprindelse

Optakt til rollespil

Jeg kan enormt godt lide at spille rollespil og har gjort det i næsten 20 år. Da jeg var yngre prøvede jeg at lokke Morten og Ole med til rollespil, og det lykkedes en enkelt gang. Det var en ret spektakulær spillegang, som der er blevet talt meget om siden hen, men det blev ikke til mere end denne ene gang. Det står hen i det uvisse, hvorfor det aldrig blev til mere, og der skulle gå 18 år inden det kom op igen.

Morten og Ole havde lavet deres podcast “1 Times Eftersidning” i et par år, og det var de faktisk blevet rigtigt gode til. Det var dog mest en podcast, hvor to gamle venner sad og talte sammen, og selvom de er søde, sjove og interessante, så henvendte det måske til et lidt snævert publikum. Jeg havde regnet med at det ville blive ret svært at sælge dem ideen om en rollespilspodcast. Til min overraskelse var de dog begge to med på ideen, og jeg kunne begynde på den svære del, nemlig at skrive selve eventyret.

Fra min erfaring vidste jeg, at det bedste rollespil kommer, når folk kan forholde sig til deres karaktere. Selvom både Morten og Ole er bekendte med fantasygenren, så besluttede jeg at det nok ikke var det bedste udgangspunkt. Det skulle være mere jordnært, mere velkendt. Det skulle være et sted, hvor de begge to kunne høre hjemme. Så vi tog hjem, helt hjem til Ulstrup og året 1998.

Ulstrup er en mindre by på landet, den ligger 20 km fra Randers og har godt 2.000 indbyggere. For mig er det et sted der vækker blandede følelser, for det er både trygt og velkendt, men også et sted med for små sko og lavt til loftet. Jeg valgte året 1998, både fordi det var velkendt for os alle, men også fordi det stadig var muligt at leve uden eje en mobiltelefon eller have brugt internettet. Med andre ord en mere simpel tid. Jeg havde også besluttet at der skulle være et overnaturligt element. Vore helte skulle rodes ind i noget de ikke kunne forstå og så langsomt opdage, hvad det hele gik ud på. Så var der ikke andet for end at begynde at skrive….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *