Eftersidnings Blog

Knud være med dig!

Vi ved allesammen, at Franz er døbt og konfirmeret i folkekirken. Han blev faktisk også næsten begravet en enkelt gang, men det er en historie til en anden dag.

Pløkken derimod tilhører en helt anden trosretning, da hans forældre var medlemmer af, hvad man bedst kan beskrive som en meget løst organiseret sekt. Pløkkens forældre var Knude-tilbedere – en religion opfundet af et fjernt familiemedlem. Det gik ud på, at man havde udskiftet ordet ‘Gud’ med ‘Knud’ i Biblen. Det var vidst nok startet som en spøg, men var til sidst endt som en egentlig trosretning.Tilhængerne tilbad Knud og alt hans væsen, hvilket betød, at folk der hed Knud blev betragtet som hellige orakler. I en lang periode boede der en ældre og kraftigt overvægtig mand ved navn Knud i kælderen i Pløkkens barndomshjem. De bragte ham dagligt offergaver, og alt hvad han sagde blev nedskrevet.

Da Pløkken startede i skole, blev han drillet med at han sagde Knud i stedet for Gud. Derfor lærte han sig selv kun at sige Gud’. Pløkken droppede helt Knude-tilbedelsen omkring 3. klasse, da han opdagede en gammel folkevogns-boble i skoven bag huset. Derved blev hans tro erstattet af en lidenskab for biler og alt med en motor. Hans forældre opdagede ikke noget, da de var travlt optaget med at optage radioudsendelser og gennemlytte dem for Knuds ord.   

1 kommentare til “Knud være med dig!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *