Eftersidnings Blog

Franz’ begravelse

Som bekendt er Franz både døbt og konfirmeret i den folkekirkelige tro, men hvorledes gik det til at han næsten blev begravet?

Torsdag inden Store Bededag 1990 var Franz på vej hjem til gården, da han så en skriggule kasse ligge i vejkanten. Det viste sig at være en udlejningsvideomaskine nede fra kiosken, en såkaldt Moviebox. Han vidste, at han burde aflevere den tilbage, men han mente, at det nok godt kunne vente til mandag. Franz bandt Movieboxen fast bag på knallerten og tog den med hjem, han havde nemlig en film han gerne ville se.

Franz havde vundet RoboCop på VHS i tombolaen til sidste års byfest, og nu var chancen der til at se den, så mange gange han kunne. Franz sov ikke i 3 dage, og de eneste pauser var toiletbesøg, når filmen skulle spoles tilbage. Mandag morgen var der noget bøvl med en af køerne, og en meget træt Franz blev trukket ned i stalden for at hjælpe. Det gik dog ikke så godt, og han blev sparket i hovedet og gik ud som et lys. Dyrlægen, der var der for at tilse køerne, erklærede Franz død på stedet. For ikke at bruge for mange penge, og fordi familien ikke troede på bedemænd mere, blev han hældt i den kiste, som Bedstefar Onkel Jørgen var ved at bygge til sig selv. Præsten havde ikke andet at lave den dag, så han gik med til at foretage en straks begravelse.

Midt under “Altid frejdig” vågnede Franz op og åbnede låget på kisten. Det tog et par måneder at overbevise Franz om, at han ikke var RoboCop. Det var i øvrigt ikke første gang Franz brugte lang tid i en kiste, men det vender vi tilbage til på et andet tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *