Eftersidnings Blog

Pløkkens første bil

Vi har før fortalt lidt historier fra Franz og Pløkkens liv, så her er lidt flere.

Den Folkvognsboble som Pløkken fandt i skoven bag huset, blev hurtigt hans nye hjem, og han besluttede sig for at sætte den i stand. Første udfordring var at finde ud af, hvad der skulle ske med den grævling, der boede på bagsædet. Han prøvede at skræmme den væk, men den var ikke bange for ham. Det endte med at grævlingen fik lov at blive, og Pløkken monterede en kattelem i bilen, så den kunne komme og gå som det passede den.

Pløkken var jo stadig en bare en dreng og havde ikke penge til reservedele, så han gjorde som enhver anden rask dreng ville gøre, og stjal dem fra parkerede biler rundt omkring i Ulstrup. Det skabte et par overskrifter i Ulstrup Avisen, men den læste Pløkken ikke, så han var ligeglad. Ved at prøve sig frem lærte Pløkken sig, hvordan man reparerer en bil, og han blev så god, at reservedelene ikke engang behøvede at passe, for at han kunne få dem til at virke.

Da han blev 16, var bilen endelig klar til at køre. Der var ikke meget af den oprindelige Boble tilbage, men den kunne køre hurtigt og den larmede meget, så Pløkken var glad. Glæden var dog kort, for under jomfruturen endte bilen på bunden af åen, efter en meget vild køretur gennem byen.

Hør “Eftersidning på eventyr”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *